Själarnas illusionister

Själarnas illusionister

Själarnas illusionister

2024 | Kriminalroman | 550 sidor

Själarnas illusionister är den femte delen i serien om Niklas Ragnvik, kriminalkommissarie vid göteborgspolisens Grova brott. Den finns som inbunden, e-bok och ljudbok.

Själarnas illusionister
Niklas Ragnvik och hans kollegor får larm om att en död man hittats på ett gravfält från järnåldern i skogen i stadsdelen Hjällbo. Förfärade upptäcker de att mannen har fått sitt eget revben instucket i hjärtat. Offret visar sig ha arbetat på "Svenska institutet för holistisk hälsa" som huserar i en pampig 1800-talsherrgård på Lotsö strax utanför Göteborg. När polisen börjar utreda inser de att institutet sysslar med viktminskning och hälsoterapi, men även med mer suspekta saker som seanser och alternativa behandlingsmetoder med tvivelaktiga resultat.
Medan Ragnvik är på besök hos sin syster i Danmark tar hans flickvän, privatdetektiven Maxine Adlercrantz, på eget bevåg anställning på institutet för att söka efter ledtrådar. Men det hon hittar är något helt annat än vad hon väntat sig: ett samband mellan institutet och Niklas Ragnviks egen familj. Ett samband som tvingar Ragnvik att försöka bringa klarhet i ett svårt familjetrauma.
Fler böcker
/*