I mästarnas skugga

I mästarnas skugga

I mästarnas skugga

2022 | Kriminalroman | 507 sidor

I mästarnas skugga är den andra delen i serien om göteborgspolisen Niklas Ragnvik. Den finns som inbunden, pocket, e-bok, ljudbok och talbok.

I mästarnas skugga
Ett mystiskt dödsfall på Göteborgs konstmuseum förbryllar kriminalkommissarie Niklas Ragnvik En kort tid senare avrättas en man med ett armborst och under utredningens gång visar han sig ha en oväntad koppling till konstmuseet, något som ytterligare komplicerar Ragnviks utredning.
Samtidigt får privatdetektiven Maxine Adlerkrantz en ny uppdragsgivare som visserligen verkar aningen skum, men som betalar bra. Maxine väljer därför att ha skygglappar på, något som visar sig vara allt annat än klokt.
Dessutom är det någon som smyger runt utanför Ragnviks pappas hus i mörkret. Är det ett hot från den kriminella världen eller vad handlar det om?
Fler böcker
Första kapitlet

I

 

KAPITEL 1

Kapitel 1 Skåpbilen med tonade rutor bromsade in framför de två männen när de kom ut på gatan från Kronhusbodarnas kafé. Sidodörren slängdes upp. De fick varsin svart huva nertryckt över huvudet och släpades in i skåpbilen som rivstartade. Några kvävda rop hördes innan dörren smällde igen och bilen försvann ner mot Packhusplatsen.
  Den ene försökte resa sig, men fick ett hårt slag i tinningen. Hans händer tvingades bakåt och ett buntband drogs runt handlederna. Han fick en hård knuff och föll ner på rygg. Bilen krängde till och han rullade fram och tillbaka på bilgolvet. Han skrek någonting, men fick genast en spark i sidan som tystade honom.
  I stället bet han sig i läppen och blundade hårt.
Fortsätt att läsa…

 

 

Recensioner

“Tony Fischier följer upp sin debut från fjolåret med en ännu bättre bok” – Upsala nya tidning

 

“Ragnvik är en positiv bekantskap. ” – Bibliotekstjänst

/*