Mannen som försvann

Mannen som försvann

Mannen som försvann

2021 | Kriminalroman | 503 sidor

Tusentals läsare har gillat Mannen som försvann, den första delen i serien om göteborgspolisen Niklas Ragnvik. Den finns som inbunden, pocket, e-bok, ljudbok och talbok.

Mannen som försvann
Niklas Ragnvik är kriminalkommissarie vid sektionen Grova Brott vid polismyndigheten i Göteborg. Bokhandelsbiträdet Hans Arnesson räddar en fyraårig flicka från att drunkna i Hamnkanalen. Kort därpå hittas han knivhuggen till döds i sitt eget hem. Kriminalkommissarie Niklas Ragnvik och hans kollegor vid Göteborgspolisen utreder fallet som visar sig vara fullt av frågetecken. Vem var egentligen Hans Arnesson? Finns det en koppling till "Kilroy" — den skugglike seriemördare som tidigare härjade i trakten och tömde sina offer på blod? Och vad har hänt med Ragnviks syster Viveca? Hon är spårlöst försvunnen sedan arton år, men plötsligt hittar Ragnvik tecken på internet som tyder på att hon fortfarande kan vara vid liv.
Fler böcker
Första kapitlet

I

 

PROLOG

Mot alla odds hade hon lyckats fly från honom. Hon var naken men hon var inte död.
  Hon hade redan hunnit långt innan han upptäckt hennes flykt men nu hörde hon honom bakom sig. Hon snubblade fram. Stapplade mellan träden. Kvistar och stenar slog upp sår på fötterna men hon kände det inte. Hon hade bara en tanke i sitt dimmiga huvud. Bort. Bort. Så långt bort från honom som hon kunde komma. Så fort som möjligt.
  Hon kunde höra honom långt bakom sig. Svärande och flåsande. Hon hade svårt att samla tankarna. Än fick hon för sig att hon var jagad av en björn som skulle slita henne i stycken, än att hon var jagad av sin pappa. Som hetsade på henne. Drev henne hårt. Ömsom blev hon förvirrad och visste inte varför hon sprang naken i skogen. Hon visste bara att hon inte kunde sluta springa. Då skulle hon dö.
  Hon såg plötsligt ett ljus längre fram och som ett nattfly satte hon kurs mot lampan.
  En våg av skräck sköljde över henne när hon hörde honom bakom sig. Han var närmare nu. Hon tvingade sig att fortsätta att sätta den ena foten framför den andra. Tvingade sig att förbli upprätt i en värld som gungade.
  Nu var hon snart framme. Hon såg att det var en gatlykta.
Fortsätt att läsa…

 

 

Recensioner

“Spännande med högt tempo och humoristiska inslag” – Bohusläningen

 

“Boken är mycket välskriven och stundtals olidligt spännande. ” – Bibliotekstjänst

/*