Rödlögamorden

Rödlögamorden

Rödlögamorden

2024 | Kriminalroman | 328 sidor

Rödlögamorden är en fristående kriminalroman som utspelar sig i Stockholms ytterskärgård. Den finns som häftad, e-bok och ljudbok.

Rödlögamorden
Före detta polisen Dordi Söderman har sedan barndomen tillbringat sina somrar på Rödlöga i Stockholms ytterskärgård. Nu, som konstnär, är ön hennes oas, den plats där hennes kreativitet kan flöda fritt och där hon hittat frid från den uppskakande händelse som fick henne att byta karriär.
Men en morgon upptäcker Dordi en segelbåt som landat på en märklig plats nära hennes strand. Det fasansfulla fynd hon gör ombord leder till att hon på nytt blir indragen i en polisutredning. En utredning som kryper allt närmare både Dordi själv och det lilla skärgårdssamhället.
Fler böcker
Första kapitlet

I

 När hon öppnade dörren till ruffen överväldigades hon av en obeskrivlig stank och förstod genast vad det var. Hon ryggade och handen for upp till näsan. Det tog ett ögonblick innan hennes ögon hade vant sig vid dunklet. Långsamt trädde bilden av tre kroppar fram. Två vuxna och ett barn låg på durken. En svärm spyflugor med blåglittrande bakkroppar kom flygande rakt mot henne, störda av ljuset.
   Hon stapplade baklänges, halkade och ramlade överbord. Hon föll rakt på sin egen båt och slog huvudet i relingen innan hon tumlade ner under ytan och drog in vatten i lungorna.

/*